Parcours

Op zondag 17 december 2023 kleurt het centrum van Waalwijk rood!

Dit jaar heeft de route een bijzonder karakter, het wordt namelijk een ‘urban trail’. De route loopt dwars door allerlei Waalwijkse gebouwen, zoals het Schoenenkwartier, het Huis van de Kerstman, de Brandweerkazerne, de Tavenu, de Kerk aan de Haven en de kerk Sint Jan de Doper.  De afstand is circa 4 kilometer en mag rennend, wandelend, huppelend en lopend afgelegd worden.

Vervoer
We hopen dat er zoveel mogelijk mensen op de fiets zullen komen. Daarom is er een extra fietsenstalling in de Stadstuin. Als je met de auto komt, kun je het beste parkeren op het parkeerterrein aan de Taxandriaweg (dit is gratis op zondag). Met het openbaar vervoer kun je het beste uitstappen bij bushalte Vredesplein Waalwijk. Vanaf het busstation is het circa 5-10 minunten lopen naar het Raadhuisplein.

Veiligheid
Uiteraard staat de veiligheid van de lopers voorop! Er zijn voldoende EHBO’ers en er staan verkeersregelaars langs de route. Alle deelnemers blijven echter verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid. Kijk goed uit met het oversteken van de weg. Het kan druk zijn in en rondom het Waalwijkse centrum.