1.500 Waalwijkse huishoudens leven onder de laagste inkomensgrens. 1 op de 10 kinderen in Waalwijk groeit op in armoede!

Samen met maatschappelijk betrokken ondernemers wil de gemeente Waalwijk deze armoede verzachten en daarvoor een Quiet Community opzetten. Quiet is ontstaan uit de spraakmakende glossy Quiet 500. Een tegenhanger van de Quote 500 waarin stille armoede een gezicht kreeg.

Quiet vertelt, verzacht en versterkt
Armoede verzachten is een belangrijke doelstelling van Quiet. Ook stimuleren ze mensen hun mogelijkheden en talenten te ontdekken en benutten. Het gaat erom dat ze weer grip krijgen op hun situatie. Dat ze een uitweg vinden uit het isolement waar ze in zitten. Met hulp van lokale sponsors biedt Quiet regelmatig een gratis dienst, product of verwennerij aan. Hier staat geen tegenprestatie tegenover. Vertrouwen is de basis.

Quiet Community Waalwijk
Er zijn inmiddels in 12 steden Quiet Communities actief in Nederland, hopelijk wordt Waalwijk de 13e. Er is een begroting vastgesteld voor drie jaar. Om te kunnen starten is een bedrag van € 150.000,- per jaar nodig. Dit bedrag zal met cofinanciering gerealiseerd moeten worden. De gemeente Waalwijk draagt maximaal de helft van de kosten. Voor de andere helft wordt er een beroep gedaan op de vele maatschappelijk betrokken ondernemers die Waalwijk rijk is.

Beeztees heeft zich al gecommitteerd voor minimaal € 10.000,- per jaar, voor de eerste drie jaar. Daarnaast willen we via ons netwerk zoveel mogelijk Waalwijkse ondernemers bereiken en enthousiasmeren om te doneren. Het liefst middels een commitment voor drie jaar, maar het mag ook een eenmalige donatie zijn. Dit geld is nodig voor een vaste ontmoetingsplek en een kwartiermaker die de lokale sponsors zoekt en activiteiten organiseert.

Als eigenaren van Beeztees gaat het ons goed en we willen dan ook iets terugdoen voor de gemeenschap. De mensen die in stille armoede leven verdienen een plek waar ze kunnen landen, waar hun situatie wordt verzacht en waar ze worden geholpen om uit hun sociale isolement te komen.

Het is fantastisch dat we middels de Santa Run in Waalwijk meer zichtbaarheid kunnen geven aan stille armoede en het belang van een Quiet community in Waalwijk. Dit zal zeker bijdragen aan het rondkrijgen van het benodigde budget om begin 2024 de deuren te openen.

 

Voor meer informatie zie de website van Quiet https://quiet.nl/, de Quiet pagina op de  website van de gemeente Waalwijk https://www.waalwijk.nl/quiet