Iedereen kent wel iemand met kanker. Iemand in de buurt, een collega, een vriend, een familielid, je partner, je kind of jezelf. Kanker raakt ons allemaal. Wanneer je hoort dat je kanker hebt, staat je leven op zijn kop. De diagnose kanker is ingrijpend en kan veel teweegbrengen. Daarom is iedereen die geraakt is door kanker van harte welkom bij TOON. Of je nu zelf ziek bent (geweest), naaste of nabestaande bent.

TOON
Bij TOON weten we dat het veel energie en inzet kan kosten om grip te houden op je leven of om een nieuwe balans te vinden als je te maken krijgt met kanker. Wij zijn er voor je en willen je ondersteunen met datgene waar jij behoefte aan hebt. TOON is dé plek waar je welkom bent voor een luisterend oor of een goed gesprek. Waar je in contact kunt komen met lotgenoten om ervaringen te delen en herkenning te vinden. Een plek om tot rust te komen en energie op te doen. Of een plek om deel te nemen aan actieve, creatieve of ontspannende activiteiten. Onze gastvrouwen en gastheren ontvangen je graag. Zij begrijpen wat je meemaakt en maken je graag wegwijs in ons huis. Zij zijn er met persoonlijke aandacht, een luisterend oor en betrokkenheid. Kom gerust eens binnen voor een kopje koffie of thee. Wij hopen dat ons huis je in een moeilijke tijd een beetje rust, warmte, ontspanning en kracht biedt.

Santa Run Waalwijk
TOON is opgericht in 2004 en is vernoemd naar de beroemde cabaretier Toon Hermans. Hij verloor zijn vrouw Rietje aan kanker. Toon geloofde met heel zijn hart in het werk van een centrum voor leven met en na kanker. Hij bezat zelf het prachtige talent om mensen in het hart te raken en bij iedere traan een glimlach tevoorschijn te toveren. Om die glimlach te zien bij al die mensen die geraakt zijn door kanker, lopen wij als team van TOON mee met de Santa Run Waalwijk. Samen, want niemand mag alleen staan als je te maken krijgt met kanker.  De opbrengst van de Santa Run in Waalwijk gebruiken wij om onze diensten en activiteiten zoveel mogelijk gratis aan te kunnen bieden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen deel kan nemen én de ondersteuning krijgt die nodig is. In 2024 bestaat TOON 20 jaar. Laten we er samen een mooi en bijzonder jaar van maken.

Loop mee voor TOON. Samen, voor iedereen die geraakt is door kanker!