Smile … you’re on camera!

Bloggen en vloggen zijn steeds meer ingeburgerde woorden in de era van Social Media. Is bloggen een logboek dat online wordt bijgehouden, is vloggen hetzelfde maar door middel van video’s. Een bekende vlogger is bijvoorbeeld Enzo Knol, tegenwoordig is zijn populariteit onder de jongeren verdrongen door Jori van den Bossche (Kwebbelkop). Het zijn met name jongeren tussen 11 en 27 jaar die zich hiermee bezighouden. Er zijn er een aantal die door hun enorme populariteit er een fulltime baan van hebben kunnen maken. Jordi van den Bussche (Kwebbelkop) is de meest succesvolle You Tuber op dit moment in Nederland.

Dat was ook de gedachte toen de commissie van Santa Run Waalwijk een berichtje ontving van Lars Klis. Een 15-jarige scholier uit Kaatsheuvel. Met zijn bedrijf MovieMates Studios is hij inmiddels een bedreven regisseur. Een paar jaar geleden is Lars in Kroatië heeft Lars zijn eerste video gemaakt. Sindsdien is hij er steeds meer gaan maken en raakte hij er bedreven in. Op zijn website http://moviemates-studios.nlis zijn werk te bewonderen. MovieMates is natuurlijk ook Facebook én op Twitter actief.

Voor Santa Run heeft deze creatieve jongeman een leuk idee geopperd. Zijn wens is om voornamelijk de sfeer tijdens de Santa Run en de Run zelf vast te leggen. Niet zomaar vastleggen als een vlogger, maar als een ware ‘Aftermovie’ van te maken. “Voor de mensen die niet aanwezig kunnen zijn en om voor de volgende keer erop terug te kunnen kijken,” vertelt hij. Behalve op de website van de Santa Run Waalwijk, zal de video op zijn kanaal worden gepubliceerd. We vroegen Lars wat nu zijn klik is met de Santa Run: “Mijn moeder heeft ooit meegedaan en die heb ik toendertijd gefilmd, maar nog niet zoals ik nu fim.. ik vind het daarom ook niet de beste video”. Hoe leuk is dat om te weten dat Santa Run ook inspirerend kan zijn!

We kijken er nu al naar uit hoe de Aftermovie van Lars zal zijn. Dit zal natuurlijk heel anders zijn dan de live-opnames die onze media-partner Langstraat Media zal vastleggen op zondag 17 december. Lars Klis uit Kaatsheuvel… een naam om te onthouden, wie weet zal hij in de voetsporen treden van Bert Haanstra of Dick Maas. Hoe dan ook tot zondag! We maken er samen een Santastisch feest van!