Halloween is voorbij… de pret van de voorbereidingen zijn in volle gang voor het eerst volgende feest: het Sinterklaasfeest. Het mooie kinderfeest van de Goedheilig man op een schimmel en trouwe helper Zwarte Piet, een jute zak over zijn schouder met de vertrouwde pepernoten, taaitaai poppen en suikergoed. De spanning in de huizen met het maken van verlanglijstjes en loodjes trekken, is op gang gekomen. Op de radio zal ongetwijfeld Henk Westbroek zich na al die jaren nog steeds afvragen: ‘Sinterklaas, Sinterklaas… wie kent hem niet?’ Maar ach… die man vraagt zich ook al jaren af of er leven op Pluto is!

Twee mooie mannen die familiefeesten in december bezoeken!

Gek genoeg, tussen alle pepernoten, taaitaai poppen en suikergoed door, komen ook de Kerstversieringen in beeld. De winkelstraten worden van versieringen en sier verlichting voorzien om de gezellige decembermaand te benadrukken. In de etalages verschijnen kerstballen ter decoratie. Tuincentra richten delen van de winkel in met geweldig leuke wintertafereeltjes met een hoog Efteling-gehalte. En ondertussen tellen we af, vandaag vrijdag 3 november … nog maar 45 dagen voordat Waalwijk rood kleurt! De Kerstmanpakken zijn onderweg, ingepakt en wel op de slee van de Kerstman en zijn trouwe vriend Rudolf , het rendier met de rode neus. Het is een verademing dat mevrouw S. Simons zich daarover niet heeft geuit .. een dikke, blanke man die rendieren de voorkeur geeft boven werkpaarden en werkezels….

Deze tweedelige pakken worden met attributen geleverd: een riem, een puntmuts en baard! Het laatste wordt vaak als das om de nek gedragen! De zwarte laarzen zijn op 17 december massaal ingeruild voor een paar stevige sneakers. In de tweede week van deze maand zal naar verwachting de Kerstman de zending droppen! Wie nu al de kriebels heeft, kan de Kerstmanpak vanaf nu op de website reserveren https://waalwijk.rotarysantarun.nl/inschrijvingen/ 

Gemak dient de mens… op dezelfde pagina kun je zelfs aangeven voor welke goede doel je wilt lopen. Zijn de zes goede doelen je allemaal even lief, kies dan voor ‘Blanco’; het geld wordt later eerlijk onder de zes goede doelen verdeelt. De Kerst kan beginnen! Zelfs Chris Rea rijdt weer naar huis terug. Die arme man is al jaren onderweg…

Vandaag is het vrijdag 3 november, nog 45 dagen te gaan… Geef je het door aan je vrienden, familie, buren, collega’s laten we er samen een Santastisch feest van maken!