Kennismaken met 2 goede doelen …

Vorige week hebben wij onze goede doelen bekend gemaakt. Dat is velen niet ontgaan, gezien het aantal bezoekers die het filmpje op Faceboek en Twitter hebben aangeklikt en gedeeld. Waarvoor natuurlijk onze dank! Graag staan we even stil bij deze goede doelen. Immers, het is altijd goed te weten waar u op 9 december, gekleed in een Kerstman, wil gaan lopen. Welke goede doel spreekt u het meeste aan? Of spreken ze u allemaal aan dat kan natuurlijk ook! Vandaag willen we graag even stil staan bij twee van deze goede doelen.

Stichting ES, Emotioneel Support. Wat wil dat nu eigenlijk zeggen? Kort gezegd: Stichting ES biedt jou 24/7 een luisterend oor! Telefonisch? Nee, via de chat! Stichting ES geeft anonieme support, u kunt iedere dag één gesprek voeren bij Stichting ES. Lees meer op http://www.stichtinges.nl/ 

Ter herinnering: in juli van dit jaar publiceerden vele kranten en andere nieuwskanalen de verontrustende cijfers over zelfdoding onder studenten, een voorbeeld https://www.ad.nl/binnenland/bijna-dubbel-zoveel-zelfmoord-onder-jeugd-dertien-mogelijke-verklaringen~a632dc20/  Het werk van Stichting ES is er voor iedereen die stress en emotionele problemen in onze samenleving ervaart, voor oud en jong! De diensten worden kosteloos aangeboden door de inzet van vrijwilligers en de bijdrage van sponsoren. Sponsoren? Ja, sponsoren want ES werkt zonder gemeentelijk of overheidssubsidies.

Van hele andere orde is Scouting AZG Waalwijk. Voorheen werden de termen “padvinderij” en “verkennerij” gebruikt, maar nu heet het Scouting, waarvan de leden scouts worden genoemd. AZG Waalwijk is een onderdeel van een internationale jeugdorganisatie. Wereldwijd is scouting de grootste jeugd- en jongerenorganisatie met in totaal zo’n 40 miljoen leden verdeeld over zo’n 160 landen.  In Waalwijk biedt AZG ruim 250 jongeren van 5 tot 18 jaar uit Waalwijk en omstreken de uitdaging aan om zich persoonlijk te ontwikkelen. Behulpzaam zijn voor de medemens is wat de scouts meekrijgen. Niet verwonderlijk dat Souting AZG dan ook ontzettend trots is op al hun vrijwilligers die de leden op zaterdagmiddag begeleiden. Vrijwilligers die grotendeels uit ‘eigen vijver’ komen. En terecht, want waar vind je tegenwoordig zó veel jonge vrijwilligers die structureel vrijwilligerswerk doen? Velen onder u herinneren zich de leuke tijd vast nog! Is het niet uw eigen jeugd, dan vast wel uit de verhalen van uw ouders en wellicht het enthousiasme van u eigen kinderen.  Eén ding is inmiddels bewezen: vele vrijwilligers in Waalwijk en omgeving zijn ooit lid geweest van de Scouting. Kennelijk is het meegeven van behulpzaamheid voor de medemens daarom zo groot in Waalwijk.

Stichting ES en Scouting AZG zijn twee van de goede doelen van de Rotary Santa Run Waalwijk. Zij zijn betrokken in onze huidige maatschappij en dragen met hun vrijwilligers hun steentje bij. Op 9 december kunnen deze geweldige initiatieven worden geholpen door eenvoudig voor ze te lopen tijdens de Santa Run. Binnenkort wordt de mogelijkheid gegeven op deze site in te schrijven en uw steun aan één van de goede doelen te geven.